beats by dre cheap

~ Pa opet, dodju mi dani kada se upitam jesam li zaista bila 'tvoj neko'? I kada sam prestala da budem?

Necemo kriviti ljubav. Ona je bila cista, njezna i naivna, poput djeteta. Mi smo bili ti koji su bili nagrizeni jadom i prokletstvom. Mi smo si stvorili bol i prazninu u dusi svojim rijecima i ponosom. Cini mi se da je ponos uvijek stajao izmedju nas, i onda kad je ljubav bila najveca. I tu smo gdje smo, a ponos je i dalje izmedju nas.

Zna da ga pratim pogledom pa podize i on svoj, visoko prema mome prozoru. Usne siri u osmijeh i lagano mi mase, kao da govori : "Da, dosao sam. Kao i uvijek. I uvijek cu dolaziti." A opet, kao da prvi put dolazi, moje srce lupa kao ludo, zeleci sto prije da ga zagrlim, sa vjecnim strahom da je to uvijek onaj "posljednji zagrljaj"

Mnoge rijeci koje dolaze iz srca ostaju neizrecene. Zapnu u grlu, i mogu se procitati samo u ocima.

Ne stidim se da priznam kada pogrijesim, ne znam da sakrijem tugu kada me zaboli, a ni osmijeh kada sam sretna. Ne znam da mrzim, ali znam da se borim kada me rane. Zato pazi, ja ne napadam prva, ali se branim iz sve snage kada sam napadnuta.

Svakog dana Gospod nam daruje - zajedno sa Suncem - jedan trenutak kada je moguce izmijeniti sve ono sto nas cini nesretnim. Svakog dana nastojimo da obmanemo sami sebe kako nismo prepoznali taj trenutak, kako on ne postoji, kako je danasnji dan istovjetan jucerasnjem i kako ce biti jednak sutrasnjem. Ali, onaj ko obrati paznju na dan koji traje, otkriva carobni trenutak. On moze biti skriven u casu kad izjutra otkljucavamo vrata, u onoj kratkotrajnoj tisini koja naglo nastupi poslije rucka, u hiljadu i jednoj stvari koje nam izgledaju isto. Taj trenutak postoji - trenutak kad nas sva snaga zvijezda prozme i omoguci nam da cinimo cuda.

Postoje osobe koje, koliko god da pripadaju drugima, uvijek ostanu nase.

Rijetko kad zapazamo da nas neobicnost okruzuje. Cuda se dogadjaju oko nas, Bozji znaci nam pokazuju put, andjeli nas preklinju da ih saslusamo - medjutim, mi se oglusujemo o sve to, jer smo naucili da postoje obrasci i pravila pomocu kojih se stize do Boga. Ne shvatamo da je on tamo gdje ga pustaju da udje.

~ Oprosti im, nacrtat ces sebi osmijeh opet
http://mannequin.blogger.ba
10/03/2012 18:53