beats by dre cheap

~ Lose je lagala.. Cesto je mislila na njega, a jos cesce ga trebala.

Ali, bio joj je suvise slican. Operisan od svake emocije, plasio se osjecanja koja su ga vukla njoj. Trebali su se, na neki neobjasnjiv nacin, ne mogavsi jedno bez drugog. Ali, biti zajedno, ni to nisu mogli.

A da ga volim vise od zivota? To sam shvatila davno. Onda kad je malo falilo da ga izgubim, tada je malo falilo da izgubim sve. Znam da zvuci glupo, i ne, ne mogu to svi shvatiti. Ali im iskreno zelim da shvate. Mozda ce jednom oni, kao i ja, biti blizu gubitka neceg velikog pa ce shvatiti da su sve bitne i velike stvari sacinjene od onih malih i ne toliko bitnih. A dok to ne shvate, nek za njih pod upitnikom stoji ta recenica - da ga volim vise od zivota. Zna li on to? Mozda zna, a ne shvata. Mozda ne zna, a shvatio bi. A mozda i zna i shvata. Bitno je samo da znam sto vise ne smijem gubiti, nikada.

Ma da si bar navika. Navike se tesko odreci, ali se ipak vremenom odviknes. Ili bar naucis zivjeti bez nje. A tebe vrijeme ne odnosi, ne lijeci. Ti ostajes. Uvijek.

"Pa sto me nisi nazvala?" rekao je, a ja sam ga samo pogledala tiho i rekla :
- Pa bili smo posvadjani..
I tad je rekao jednu recenicu koju nisam ni sanjala da ce mi je iko izgovoriti :
"Slusaj me, ma koliko mi bili posvadjani, uvijek me mozes zovnuti. Kad si tuzna i kad places, bilo to sutra ili za 10 godina, u 4 ujutro ili 9 navecer!"
I doista, ti razgovori pocinju sa suzama i poslije 4 sata zavrsavaju sa osmijehom na licu.


Ne zajebavaj se s njenim osjecanjima, druze. Iz iskustva ti kazem. Ispocetka ti bude svejedno koliku dozu razocarenja ces joj dati. Igras se s njom. Lomis je. Ali ne osjetis koliko ti se uvlaci pod kozu i koliko ti postaje bitna. I tek onda, kad bude kasno, kad ukljuci razum, shvati i ode, ti ostanes sjeban i sam. I shvatis da si ispustio pravu iz ruku. I koliki si kreten bio.. A mogao si drugacije.

Ja ne zelim da mi pripadas. Ja zelim da sa mnom zivis i osjecas, kao sto ja osjecam i zivim s tobom.

U proslosti uvijek ima nekih rana koje uvijek iznova zabole. Ne preturaj puno po uspomenama, pogotovo ne po onim koje si tamo sam smjestio. Najteze su one, kojih se odreknemo jer moramo, onako, preko volje, a ne zelimo. One uvijek bole, svaki dan, svaki trenutak. I ne prestaju.

~ Oprosti im, nacrtat ces sebi osmijeh opet
http://mannequin.blogger.ba
18/03/2012 22:24